Luft-Luft

Luftvärmepumpar

Daikin, Toshiba, Mitsubishi och Samsung. 

Vi har fyra väldigt starka märken som vi säljer luft luft värmepumpar av, Daikin, Mitsubishi, Samsung och Toshiba.   


Installation av luftvärmepumpar i Stockholm 

Vi säljer och installerar luftvärmepumpar i hela stockholms och södermanlands län. 


Energibesparing luftvärmepump - 60-75%

Luft-Luft Värmepumpar är ett effektivt sätt att snabbt dra ner på energiförburkingen. Besparingen ligger på upp till 75%, energibesparingen är dock beräknad på den del av värmebehovet som luftvärmepumpen värmer upp.


Val av värmepump

Det kan vara svårt att veta vilken modell som passar bäst, i regel rekommenderar vi att välja en som man fastnar för rent estetiskt, fått en rekommendation av en vän, har funktioner man letar efter eller som har ett pris som passar budgeten.

Vi rekommenderar även dom flesta att ta en storlek större, det är viktigare att räkna på kW i max effekt och vad luftvärmepumpar kan leverera i minusgrader än att stirra sig blind på Scop.  


Scop - Årsvärmefaktorn

Scop är inte lika viktigt mellan höga värden därför att skillnaden är mindre än vad man kan tro. Om du har direktverkande el får du ut lika mycket energi från elementen som du stoppar in(scop 1.0), en värmepump har en årsvärmefaktor som berättar hur mycket mer du får ut gentemot det du stoppar in.

Ett scop på 4.8 berättar att den tillförda effekten är 20.8%(1÷4,8) av vad du får ut medan tillförd effekt på scop 4,5 är 22.2% detta är en skillnad på 1,4%. Om värmepumpen med lägre scop kan täcka större del av ditt värmebehov kan det betyda en besparing långt bättre än dom 1,4%.