Daikin bergvärme en modern varvtalsstyrd pump

Daikin Bergvärme 2,3 – 13 kW. Modern varvtalsstyrd Japan.

Detta är Daikins stora nyhet. Beviset att det största företaget i branschen riktat sitt fokus på den nordiska marknaden på allvar. När energimyndigheten i Januari testade Daikins Bergvärme kunde dom konstatera att den blev etta eller tvåa i alla kategorier. Den tillhör en exklusiv skara av bergvärmepumpar som är varvtalsstyrda, det betyder att den arbetar mellan sin lägsta och högsta effekt. Under vår och höst när ditt hus inte behöver hela bergvärmepumpens kraft kan den ändå gå jämnt och fint. Med framgångarna i energimyndighetens tester tyder allt på att varvtalsstyrning är framtiden för bergvärmepumpar. På samma sätt som förändringen redan skett med luft/luft och luft/vatten. I bergvärmepumpen har man redan monterat expansionskärl och filter vilket betyder en snygg installation för dig som kund.

Daikin levererar en tyst bergvärmepump.

En annan smart lösning är flexslangar på kompressorn och att man enkelt kan montera bort kompressorn från maskin till golv, självklart är den fortfarande dold. Med en kompressor på betongplatta och som går jämnt ger detta en tyst maskin.

Byta ut befintlig bergvärme? Välj Daikin.

Vi märker ofta att när man har en befintlig installerad begvärme kan borrhålet vara lite grundare än vad det borde vara. Dom äldre bergvärmepumparna hade inte lika bra besparing, detta gjorde att borrhålet inte behövde vara lika djupt som med dagen mer effektiva pumpar. Anledning är för att dom äldre bergvärmepumparna tog mindre effekt hur borrhålet och mer effekt från kompressorn än dagens värmepumpar. En Varvtalsstyrd bergvärme klarar sig dock med grundare borrning än on/off.

Varför varvtalsstyrd bergvärme?

Daikins bergvärmepump passar sig utmärkt ifall ni ska byta ut eran befintliga bergvärme. Säg att ni har byggt ut huset och hade en 8kW on/off bergvärme installerad. Fungerar bra när det är milda vintrar men när det blir kallt borde kanske effekten ligga på 10kW och visst ni har en elpatron som går in och stöttar. Skulle det inte vara bättre att ha en effekt som var varvtalsstyrd. Om värmebehovet minskar eller ökar vill man ha en bergvärme som anpassar sig efter husets behov.

Få fri energirådgivning!

Om ni är intresserade av bergvärme, gör vi gärna ett hembesök där vi går igenom era forutsättningar. Efter besöket skickar vi en energiberäkning, kartor på troligt borrdjup och en offert med pris. Vi hjälper mer än gärna till med borrtillståndet om ni köper bergvärme från oss. Kontakta oss idag!